MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. liepos 8 d., trečiadienis

Paskutinė šios kelionės diena

Paskutinė diena, paskutinė diena... Kokie jausmai turėtų užklupti gyvenant paskutinę kelionės dieną? Nežinote?

Nuo Gili Trawangan

10:50 am
Žinokite, mes irgi nežinome. Sėdžiu priešais jūra pavėsyje, žinau, kad rytoj prasidės kelionės į Lietuvą, gal reikėtų ašarą išspausti ar turėtų atsiverti nerealus mąstymas, nerealios įžvalgos ir idėjos? Tikriausiai taip turėtų būti žiūrint iš šono, tačiau bandau tai pasiekti ir niekaip nepavyksta. Diena, kaip diena. Rytoj bus kita, taip, bus kelionė Lietuvėlės link, bet nieko daugiau. Visi etapai turi pradžią bei pabaigą, o dabar išgyvename kaip tik tokį momentą, viskas įprasta.
Nuo Gili Trawangan
Šiandien mes žadintuvą anksčiau užsistatėme, kad tik diena ilgesnė būtų:). Sutarėme, kad šiandien išbandysime įvairius patiekalus, kažką įdomaus, negalvosime apie rytdieną - tai griežtai. Norime pilnai nugyventi šiandieną. Apskritai, noriu, kad dažniau toks nusistatymas atsirastų, tuomet viskas aplinkui miela, nebenuobodūs pokalbiai su aplinkiniais apie savo kelionę, jų keliones.
Nuo Gili Trawangan

11:30 am
Pabendravę su mūsų bungalow kaimyne iš Prancūzijos, išsirengiame į mūsų dienos kelionę. Pirma stotelė: japoniško maisto restoranas. Kotrynėlės mėgstamiausias. Ateiname, tačiau jis pradeda dirbti tik nuo 4 pm. Mmm, taip negrąžu, bet nenusimename, nes turime puikią alternatyvą.
Nuo Gili Trawangan
Pasukame "Scallywags" restorano link. Mano galvoje jau vietą užėmė burnoje tirpstanti sviestažuvė su daržovėmis, o Kotrynėlė užsisako meksikietiškąsias fajitas. Sėdėdami didžiuliuose krėsluose, valgome lėtai, mėgaujamės, žvelgiame į takelį, kuriuo žingsniuoja saulės atakuojami poilsiautojai, prabėga vienas, kitas vežimas tempiamas arkliukų.

12:30 pm - 4:30 pm
Įsitaisome pagrindinio paplūdimio šešėlyje. Tiesiog sėdime sau ant gultų ir tylomis stebime aplinkinį pasaulį, kartais mintis nuplaudami šviežio kokoso sultimis ar saldaus mango kąsniu.
Nuo Gili Trawangan
Įdomu: matome daugybę žmonių, įvairių personažų, kur kiekvienas savaip stengiasi būti laimingas, skirtingų tikslų vedini atvyko į salą. Vietiniai restoranų darbuotojai vis neša gėrimus, maistą - jie gali džiaugtis, klientų netrūksta.

5:00 pm - 6:30 pm
Pradedame vakarinį žygį po restoranus. Mūsų tikslas kuo daugiau patirti, išbandyti, nebeskaičiuoti, t.y. "pasitaškyti" (draugai, jau galite pradėti spėlioti, kiek mes išleidome šiandien).
Pirmas kelyje - japoniško maisto restoranas. Neatsilaikome vaizdui, kuris mus tiesiog sukausto: šviežia (šiandien sugauta) įvairi žalia žuvis, geriausi jos gabaliukai išdėti prieš mus. Negalime atsispirti tokiai galimybei, todėl užsisakome "Miso širo" sriubos, suši rinkinį ir žalios žuvies gabalėlių (sašimi). Prieš tai, išgeriame vietinės degtinės 50g - su žalia žuvimi juokauti nenorime.
Nuo Gili Trawangan
Ši žuvis - tai turbūt vienas įspūdingiausių patiekalų, kurį teko ragauti. Sviestažuvė, lašiša, tunas ir kt., sunkiai nupasakojama. Viduje esantis velniukas siūlo tiesiog prisikirsti skaniosios žuvies, šiaip ne taip atsilaikius, vietos paliekame kitiems vakaro patiekalams. Mmm...

7:00 pm - 8:30 pm
Sunkiai atsiplėšę nuo japoniško maisto stalo, pusvalandį pasivaikštome. Vėjas kiek pakyla, saulė jau beveik nusileidusi.
Restoranuose užsidega šviesos ir jų paraginti mes įžengiame į "The Beach Resort" restoraną. Čia švediškas stalas, užsisakau keptos ant griliaus žuvies (snapper'į - nežinau, kaip lietuviškai), o kol ją kepa dėmesį nukreipiu į daržoves. Kotrynėlė tuo metu mėgaujasi vynu.
Ai, nebesakysiu, kad buvo skanu:).

8:30 pm - 21:30 pm
Jaučiamės pilni, nieko kito nesugalvojame, kaip tik užeiti į kokį jaukų restoranėlį išgerti kokteilio.
Nuo Gili Trawangan

21:30 pm -
Tamsiu keliuku, šviečiant Paukščių takui, žvaigždėms ir į pilnatį besisukančiam mėnuliui, grįžtame iš lėto namo. "Štai diena", - pagalvojame!:)

O kaip jaučiamės? Ryte gyvenome įprastu ritmu, panašiai jaučiamės ir dabar. Išgyvenome nepaprastą dieną. Tačiau kaip nebūtų keista, nejaučiame kažkokio ilgesio net ir Gili saloms, tiesiog jaučiame, kad keliavome, o dabar laikas į kitą etapą, jis atėjo natūraliai, ir esame jam pasirengę...

Rytoj prasideda kelionė į Lietuvą. Jau norime...

p.s. Beje, grįždami keliuku "namo" įdomumo dėlei paskaičiavome. Tokios dienos metu, kai užsisakinėjome kokius tik norėjome gurmaniškus patiekalus, gėrimus, darėme bet ką, vos sugebėjome išleisti 100 Lt. Myliu Aziją:))).

Nuo Gili Trawangan

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nuostabu!!!....Rasykit!!!...Kaip Jums Vilnius???...Kaip Lietuva???...apskritai, kaip jauciates grize....

Anonimiškas rašė...

Nuostabu!!!....Rasykit!!!...Kaip Jums Vilnius???...Kaip Lietuva???...apskritai, kaip jauciates grize....

Unknown rašė...

Sveiki sugryze. Buvo smagu jus "sekti". Laukiu apibendrinimo ir... kas toliau ?