MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. sausio 19 d., pirmadienis

Thailand. Special edition to Daniele and Cezar. In English

We are almost one week in Thailand. First days of our stay here we spent in Bangkok, visiting all good places starting from Kao San Road to the Grand Palace. Later we went to the south of the country to live in sunny beaches.
All night trip from capital to Krabi, and then to island Koh Yao Noi brought us to nice place with wonderful people. Tomorow we plan to go to Koh Lanta, another island which lies below.

Tailandas. Bankokas-Krabi-Koh Yao Noi. 2

Siandien paskutine diena sioje nuostabioje saloje Koh Yao Noi. Rytoj isvykstame kiek i pietus, i sala Koh Lanta. Apie ja nemazai girdejome is kitu keliautoju. Visi ja giria - jeigu taip yra, mes turime ten nuvykti:) Musu vienas sukiu: kur gerai, kur nenuvalkiota - ten ir mes:)

Kuo toliau, tuo oras labiau kaista, siandien manau buvo apie +30-35 C. Didziaja dienos dali vazinejomes dviraciu, kuriuos cia galima nesunkiai issinuomoti. Pamateme salos kampelius, kur gyvena tik vietiniai zmones, ir turistu atrodytu nera mate, nes mus isvyde nustemba. Patys sauniausi tai vaikai, kurie mielai pozavo musu nuotraukoms, kurios idetos Jums.

Vakar susipazinome su Tailando Muay Thai garsenybe, visiskai atsitiktinai. O kad jis zinomas ir tituluotas, galima nesunkiai spresti is daugybes nuotrauku ir apdovanojimu, kuriais nukabinetos sienos salia irengto ringo viename viesbutelyje. Idomi ideja, irengti tarptautine treniruociu stovykla saloje, kad atvykusieji ir pasportuotu, ir atgautu jegas. Jis pasakojo, kad buvo atvykes vienas anglas, kuris budamas megeju ir neturedamas Muay Thai pagrindu, per menesi buvo paruostas megejiskoms kovoms. Gal ir man pabandyti? Nors, gal ne, gaila smegenu:) Dar pravers...
Vakar futbolo metu, jau imusiau keleta ivarciu, t.y. pataikiau i skersini arba virpsta. Primenu, kad tokios yra vietines taisykles, jeigu pataikai ten, tik tuomet iskaitomas ivartis. Beje, futbolas toks socialinis reiskinys, kad suzaidus, Tave atsimena, o kadangi nedidelis miestelis, pazistamu veidu dienos metu sutinki nemazai, visi sveikinasi - jautiesi savas:)
Norite papasakosiu viena nutikima? Bet tiktai Jums.
Tai buvo vakar vakare. Jau po futbolo varzybu, nutariau nueiti ko uzkasti i viesbutelio restorana. Vakarojimui susirinko nemazai vietos gyventoju ir sveciu. Su namelio kaimynu is Teksaso nutariau isgerti alaus. Labai snekus vyrukas (tiesa, veliau visa nakti garsiai leido Gun's N Roses kompakta:)). Isgereme vietinio alaus "Singha", uzkandome. Viesbutelio savininkas, tuo paciu ir barmenas, tuo metu kazka maise, pilste uz baro. Nagi, nagi, darosi idomu. Staiga, jis i visa turima saltpuodi uzpila kolos, o ten jau ledukai ir kazkas panasaus i arbata. Su didziule sypsena jis tai pateikia mums ant baro, sudeda siaudelius. "Gerkite" - pasiulo jis.
Kas cia? Paragaujame, skonis geras. Bet kas cia? Vos nepamirsau, jis dar ipyle vaikams nuo kosulio naudojama sirupa.
Taigi, klausykite, ka mes visi ta vakara "atsigereme", Kotrynele irgi pakvieciau i puota:) "Red Bull" irgi gime Tailande, tiksliau jo kurejui lankantis Tailande, kai pamate, jog vietos darbininkai skina vieno medzio lapus, juos valgo ir igauna energijos. Taigi, barmenas, paeme to medzio lapus, paruose jo nuovira, kaip kad arbata, atsaldes ir sumaises pateike mums. Sis augalas turi narkotiniu ar panasiu savybiu, jis suteikia energijos - todel vietos darbuotojai tuos lapus valgo dirbdami. Svarbu pastebeti, kad sie medziai yra uzdrausti veisti ir policija juos kerta. Tad nenoriu sakyti, bet gereme kazkoki tai nelegalu gerima.
Sumaisius ji su sirupu nuo kosulio, jis nebe tonizuoja, taciau slopina. Todel pasidaro taip ramu, gera... Vietos gyventojai ji vartoja labai daznai. Jie daugiausia yra musulmonai, jiems negalima gerti alkoholio, o sis misinys ne alkoholinis. Buvo idomu paragauti - tikrai niekur Taves neprisileis prie tokiu paslapciu, bet su barmenu sutardami isgavome vietine paslapti.
Tiek vakare, tiek ir ryte nejauteme pasalinio poveikio. Gal, kad nepadauginome:)
Idomi sala ta Koh Yao Noi.
Keleta atnaujintu foto sudejome. Linkejimai visiems!
Aciu uz komementarus - juos perskaitome su didziausiu malonumu:)