MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. liepos 1 d., trečiadienis

Indonezija. Bali

Atvykę į Balį kiek nusivylėme. Baltas smėliukas, žydras skaidrus vandenynas... To ieškojome iš pradžių Sanur'o kurorte, vėliau Kutoje, beveik radome Jimbaran'e, o sėdę ant motorolerių atradome kiek kitokį, nuostabių šventyklų ir dievų skulptūrų pilną Balį, kurio širdis - Ubud'as.

Išsvajotasis Balis
Į Balio salą kelionė truko ne 10 valandų, kaip tikėjomės, o 12. Tiek valandų mini autobuse, vėliau kavinėje laukiant vėluojančio autobuso, tada autobuse, kelte ir vėl autobuse gerokai prailgo. Gerai, kad buvome pasiėmę knygų, o dar geriau, kad pasiėmėme maisto, nes pakeliui sustojome kavinukėje, kur už abejotino šviežumo daržovių sriubą būtume mokėję 6 USD (vidutiniškai kaina turėtų neviršyti 1-2 USD).
Iš autobusų stoties Balio sostinėje Denpasare 23 val. vietiniu autobusiuku patraukėme į kurortą Sanur. Milda ir Martynas jau buvo mums išrinkę didelį kambarį pigiame viešbutuke, todėl galėjome tiesiog kristi į lovą ir gerai išsimiegoti. Ryte susitikome su draugais jų viešbutyje. Pasirodo, kad šiame kurorte maudytis jūroje nelabai smagu (turbūt ir nelabai įmanoma), nes jau nuo pat kranto prasideda žolės. O toliau jūroje matėm tik žvejus, o ne besimaudančius atostogautojus. Nusivylę nusprendėme Sanur'e laiko negaišti (kur baltas smėliukas ir žydras vanduo???) ir sėdę į taksi paprašėme mus nuvežti į populiariausią Balio kurortą Kutą.
Oho, čia tai bent veiksmas. Nedidelis kurortas, žmonių daugybė, gatvelėse didžiuliai kamščiai, triukšmas, kavinės pilnos hamburgerius kemšančių turistų... Ė, kur tas Balis, kurio mes tikėjomės? Iš kokių vietų matėme nuotraukas su nuostabiais vaizdais? Mes su Rytuku dar turim beveik dvi savaites, dar rasim kokią gražią vietą, bet Mildai ir Martynui jau tik 5 dienos atostogų belieka, ir mes tikrai negalime leisti, kad jie čia pamatytų tik Sanur'ą ir Kutą :) Vienintelis geras dalykas Kutoje - didžiulės bangos, čia banglentininkų rojus. Smagiai pasimaudę ir pažaidę kauliukais grįžome nakvoti į Sanur'ą. Vakare sprendėme, ką daryti toliau. Priėmėme puikų sprendimą - išsinuomoti motorolerius ir apvažiuoti salą.

Ant motorolerių į Jimbaran ir Ubud'ą
Motorolerius išsinuomojom trims dienoms, už dieną - 5 USD. Iš vakaro dar pasiklausinėjom vietinių, kur čia gražūs paplūdimiai ir nelabai brangu. Mums parekomendavo nuvažiuoti kiek toliau už Kutos, į Jimbaran, šalia kurio yra Dream Beach. Skamba neblogai :) Iš tiesų, tai jau žymiai geriau nei Kuta. Baltas smėliukas, nedidelės bangos ir... labai brangūs viešbučiai. Užėjom į vieną puikiai įrengtą su privačiu paplūdimiu, baseinu ir paklausėme kainos. Parai galėtume apsistoti, mokėdami 300 - 600 USD už kambarį. Ačiū, tai tikrai ne mums :) Kaip tyčia, mūsų Lonely planet gidas "Southeast Asia" šįkart mums nepadėjo, apie šią vietą nieko neparašyta. Pasigailėjom, kad pametėm LP Indonezijos gidą. Vėliau pavyko surasti jaukiai įrengtus nedidelius namelius bungalow po 22 - 30 USD. Puiku, dabar jau buvome ramūs, kad jei apvažiavę Balį daugiau nieko panašaus nerasime, galėsime grįžti čia.
Sėdome ant motorolerių ir patraukėme į Balio kultūrinę sostinę Ubud'ą. Pakeliui grožėjomės įdomiomis, niekur nematytomis skulptūromis, šventyklomis, ryžių terasomis, užsukome į miestelį, garsėjantį sidabro dirbiniais (įsivaizduojate, mes, merginos, nieko neišsirinkom?) ir į paukščių parką, kur mus pasitiko didžiulės margos papūgos. Mes su Rytuku toliau nėjome, nes už pasivaikščiojimą parke būtų tekę pakloti po 23 USD. Mildos ir Martyno palaukėme pietaudami restoranėlyje, kur galėjome mėgautis puikiu vietiniu maistu ir tai tokiais vaizdais:
Į Ubud'ą atvykom jau beveik sutemus, bet mums iškart patiko šis jaukus miestelis. Gaila, kad tolokai nuo vandenyno, būtume nedvejodami čia apsistoję. Nuostabus maistas jaukiame restoranėlyje, daugybė mažų parduotuvėlių ir masažo salonų :) Nakvynę suradom greitai, LP gide buvo nurodyti jaukūs kambariai tolėliau nuo gatvės. Šeimininko nebuvo, o kambarius mums parodė ir saldžių sapnų palinkėjo šalia esančio viešbutuko darbuotojas.
Ubud'as - ideali vieta apsipirkti, mes su Milda nepraleidome šios progos :) kėlėmės anksti ryte ir apėjom apie 50 parduotuvėlių ir dar turgelį. Prisipirkom daug gražių daiktų :) Vėliau jau visi keturi papietavę nuėjome į masažo saloną. Gerokai po pietų sėdome ant motorolerių ir nuvažiavome į Padangbay, iš kurio patogu persikelti laivu į Gili salas. Norėjome sužinoti kainas, nes plaukti ten iš Sanur'o būtų kainavę po 130 USD į abi puses, kas mums tikrai per brangu pagal mūsų nusistatytą biudžetą. Pats Badangbay kurortas mums pasirodė visai smagus, nors pakrantė netvarkinga. Vakare dar ilgai negalėjome užmigti, klausydamiesi netoliese esančiame bare grojančių Bob Marley ir Akon dainų.

Ieškoti "Balio" plauksime į Gili
Prisėdusi prie interneto dar kartelį paskaitinėjau Editos ir Karolio blog'ą, jų įspūdžius apie šalia Balio esančią Gili Trawangan salą. Nuotraukos - kaip iš paveiksliuko ir geriausių Malaizijos ir Tailando paplūdimių, apie žoles prie pat kranto (kaip Sanur'e) jie net neužsiminė. Viena kranto dalis ideali maudymuisi, kita - paviršiniam nardymui, o trečia - banglenčių sportui. Vienintelis dalykas, dėl kurio neplaukėm ten iškart - kaina. Per 6 valandas galima į vieną pusę nuvykti po 15 USD, bet vykstant greituoju laivu per valandą, kainuoja net 38 USD į vieną pusę. Kiek pasvarstę nutarėme "pataupyti laiką" ir kitą rytą visi plaukti į Gili Trawangan greituoju laivu. Milda ir Martynas - tik dviems dienoms, mes su Rytuku - šešioms.
p.s. Nuotraukas įkelsime kažkada vėliau:)