Paskutinė diena, paskutinė diena... Kokie jausmai turėtų užklupti gyvenant paskutinę kelionės dieną? Nežinote?
Nuo Gili Trawangan |
Žinokite, mes irgi nežinome. Sėdžiu priešais jūra pavėsyje, žinau, kad rytoj prasidės kelionės į Lietuvą, gal reikėtų ašarą išspausti ar turėtų atsiverti nerealus mąstymas, nerealios įžvalgos ir idėjos? Tikriausiai taip turėtų būti žiūrint iš šono, tačiau bandau tai pasiekti ir niekaip nepavyksta. Diena, kaip diena. Rytoj bus kita, taip, bus kelionė Lietuvėlės link, bet nieko daugiau. Visi etapai turi pradžią bei pabaigą, o dabar išgyvename kaip tik tokį momentą, viskas įprasta.
Nuo Gili Trawangan |
Nuo Gili Trawangan |
11:30 am
Pabendravę su mūsų bungalow kaimyne iš Prancūzijos, išsirengiame į mūsų dienos kelionę. Pirma stotelė: japoniško maisto restoranas. Kotrynėlės mėgstamiausias. Ateiname, tačiau jis pradeda dirbti tik nuo 4 pm. Mmm, taip negrąžu, bet nenusimename, nes turime puikią alternatyvą.
Pasukame "Scallywags" restorano link. Mano galvoje jau vietą užėmė burnoje tirpstanti sviestažuvė su daržovėmis, o Kotrynėlė užsisako meksikietiškąsias fajitas. Sėdėdami didžiuliuose krėsluose, valgome lėtai, mėgaujamės, žvelgiame į takelį, kuriuo žingsniuoja saulės atakuojami poilsiautojai, prabėga vienas, kitas vežimas tempiamas arkliukų.
Pabendravę su mūsų bungalow kaimyne iš Prancūzijos, išsirengiame į mūsų dienos kelionę. Pirma stotelė: japoniško maisto restoranas. Kotrynėlės mėgstamiausias. Ateiname, tačiau jis pradeda dirbti tik nuo 4 pm. Mmm, taip negrąžu, bet nenusimename, nes turime puikią alternatyvą.
Nuo Gili Trawangan |
12:30 pm - 4:30 pm
Įsitaisome pagrindinio paplūdimio šešėlyje. Tiesiog sėdime sau ant gultų ir tylomis stebime aplinkinį pasaulį, kartais mintis nuplaudami šviežio kokoso sultimis ar saldaus mango kąsniu.
Įdomu: matome daugybę žmonių, įvairių personažų, kur kiekvienas savaip stengiasi būti laimingas, skirtingų tikslų vedini atvyko į salą. Vietiniai restoranų darbuotojai vis neša gėrimus, maistą - jie gali džiaugtis, klientų netrūksta.
Įsitaisome pagrindinio paplūdimio šešėlyje. Tiesiog sėdime sau ant gultų ir tylomis stebime aplinkinį pasaulį, kartais mintis nuplaudami šviežio kokoso sultimis ar saldaus mango kąsniu.
Nuo Gili Trawangan |
5:00 pm - 6:30 pm
Pradedame vakarinį žygį po restoranus. Mūsų tikslas kuo daugiau patirti, išbandyti, nebeskaičiuoti, t.y. "pasitaškyti" (draugai, jau galite pradėti spėlioti, kiek mes išleidome šiandien).
Pirmas kelyje - japoniško maisto restoranas. Neatsilaikome vaizdui, kuris mus tiesiog sukausto: šviežia (šiandien sugauta) įvairi žalia žuvis, geriausi jos gabaliukai išdėti prieš mus. Negalime atsispirti tokiai galimybei, todėl užsisakome "Miso širo" sriubos, suši rinkinį ir žalios žuvies gabalėlių (sašimi). Prieš tai, išgeriame vietinės degtinės 50g - su žalia žuvimi juokauti nenorime.
Ši žuvis - tai turbūt vienas įspūdingiausių patiekalų, kurį teko ragauti. Sviestažuvė, lašiša, tunas ir kt., sunkiai nupasakojama. Viduje esantis velniukas siūlo tiesiog prisikirsti skaniosios žuvies, šiaip ne taip atsilaikius, vietos paliekame kitiems vakaro patiekalams. Mmm...
Pradedame vakarinį žygį po restoranus. Mūsų tikslas kuo daugiau patirti, išbandyti, nebeskaičiuoti, t.y. "pasitaškyti" (draugai, jau galite pradėti spėlioti, kiek mes išleidome šiandien).
Pirmas kelyje - japoniško maisto restoranas. Neatsilaikome vaizdui, kuris mus tiesiog sukausto: šviežia (šiandien sugauta) įvairi žalia žuvis, geriausi jos gabaliukai išdėti prieš mus. Negalime atsispirti tokiai galimybei, todėl užsisakome "Miso širo" sriubos, suši rinkinį ir žalios žuvies gabalėlių (sašimi). Prieš tai, išgeriame vietinės degtinės 50g - su žalia žuvimi juokauti nenorime.
Nuo Gili Trawangan |
7:00 pm - 8:30 pm
Sunkiai atsiplėšę nuo japoniško maisto stalo, pusvalandį pasivaikštome. Vėjas kiek pakyla, saulė jau beveik nusileidusi.
Restoranuose užsidega šviesos ir jų paraginti mes įžengiame į "The Beach Resort" restoraną. Čia švediškas stalas, užsisakau keptos ant griliaus žuvies (snapper'į - nežinau, kaip lietuviškai), o kol ją kepa dėmesį nukreipiu į daržoves. Kotrynėlė tuo metu mėgaujasi vynu.
Ai, nebesakysiu, kad buvo skanu:).
Sunkiai atsiplėšę nuo japoniško maisto stalo, pusvalandį pasivaikštome. Vėjas kiek pakyla, saulė jau beveik nusileidusi.
Restoranuose užsidega šviesos ir jų paraginti mes įžengiame į "The Beach Resort" restoraną. Čia švediškas stalas, užsisakau keptos ant griliaus žuvies (snapper'į - nežinau, kaip lietuviškai), o kol ją kepa dėmesį nukreipiu į daržoves. Kotrynėlė tuo metu mėgaujasi vynu.
Ai, nebesakysiu, kad buvo skanu:).
8:30 pm - 21:30 pm
Jaučiamės pilni, nieko kito nesugalvojame, kaip tik užeiti į kokį jaukų restoranėlį išgerti kokteilio.
Jaučiamės pilni, nieko kito nesugalvojame, kaip tik užeiti į kokį jaukų restoranėlį išgerti kokteilio.
Nuo Gili Trawangan |
21:30 pm -
Tamsiu keliuku, šviečiant Paukščių takui, žvaigždėms ir į pilnatį besisukančiam mėnuliui, grįžtame iš lėto namo. "Štai diena", - pagalvojame!:)
Tamsiu keliuku, šviečiant Paukščių takui, žvaigždėms ir į pilnatį besisukančiam mėnuliui, grįžtame iš lėto namo. "Štai diena", - pagalvojame!:)
O kaip jaučiamės? Ryte gyvenome įprastu ritmu, panašiai jaučiamės ir dabar. Išgyvenome nepaprastą dieną. Tačiau kaip nebūtų keista, nejaučiame kažkokio ilgesio net ir Gili saloms, tiesiog jaučiame, kad keliavome, o dabar laikas į kitą etapą, jis atėjo natūraliai, ir esame jam pasirengę...
Rytoj prasideda kelionė į Lietuvą. Jau norime...
p.s. Beje, grįždami keliuku "namo" įdomumo dėlei paskaičiavome. Tokios dienos metu, kai užsisakinėjome kokius tik norėjome gurmaniškus patiekalus, gėrimus, darėme bet ką, vos sugebėjome išleisti 100 Lt. Myliu Aziją:))).
Nuo Gili Trawangan |
3 komentarai:
Nuostabu!!!....Rasykit!!!...Kaip Jums Vilnius???...Kaip Lietuva???...apskritai, kaip jauciates grize....
Nuostabu!!!....Rasykit!!!...Kaip Jums Vilnius???...Kaip Lietuva???...apskritai, kaip jauciates grize....
Sveiki sugryze. Buvo smagu jus "sekti". Laukiu apibendrinimo ir... kas toliau ?
Rašyti komentarą