MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. kovo 17 d., antradienis

Filosofinės mintys. Dviems mėnesiams prabėgus

Keliaujame jau du mėnesius. Buvome numatę grįžti po pusės metų, taigi jau trečdalis kelionės praėjo. Būna momentų, kai tiesiog atrodo, kad plaukiam pasroviui - vaikštom po kažkokį dar vieną miestelį Kinijoj ir viskas atrodo įprasta, niekas nestebina. Vaizdai kažkur jau matyti, patiekalai paragauti. Norisi tiesiog greičiau grįžti į kambarį ir skaityti knygą arba prisėsti prie interneto. Tada staiga susimastai - ei, juk aš KINIJOJE, čia galima pamatyti ir nuveikti tiek įdomių dalykų, juk galiu čia daryti bet ką! Tada lyg nusipurtai ir pabundi. Ir toliau džiaugiesi tuo, ką pamatai ir ką sužinai.
Kartais sutinkam kitus keliautojus, kurie be pertraukos keliauja ilgesnį laiką ir jau persisotinę įspūdžių. Turbūt jau net patys nežino, kodėl vis dar keliauja. Tada vis pamastom, ar mums taip bus, o jei bus, tai kada. Manau, kad kai panašios mintys apims mus - nebetęsim kelionės ir grįšim į Lietuvą.
Jau pasiilgom artimųjų, dažnai galvojam, kartais sapnuojam.
Na bet nors kartais ir apima apatiškos nuotaikos, jos labai retos. Dažniausiai plačiai atmerktomis akimis stebime viską, aktyviai dalyvaujame visame, kas vyksta aplinkui. Be to, žinome daugybę būdų, kaip greitai pasigerinti nuotaiką ;) Todėl trumpam stabtelėję, vėl norime vykti į naują vietą. Neatmetame galimybės kažkurioje mums patikusioje vietoje apsistoti ilgesniam laikui - dviems ar trims savaitėms. Galbūt netgi Vietname, gal Malaizijoje. Norisi tiesiog sustoti ir ramiai "susidėlioti viską į lentynėles".
Džiaugiuosi, kad keliaujant taip lengva prisitaikyt prie pasikeitusių sąlygų - kitokio oro, maisto, įvairių patogumų nebuvimo. Prabangos dalykai - daiktai, rūbai - atrodo vis mažiau reikalingi; vis labiau vertingos tampa patirtos emocijos, įgytos žinios, supratimas.