MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. gegužės 5 d., antradienis

Malaizija. Pulau Tioman. II dalis

Nutarėme Pulau Tioman'o saloje pasilikti dar savaitei, viso praleisti čia 16 parų. Tai kol kas ilgiausias mūsų sustojimas. Jeigu paklaustumėte ar nenuobodu - mes iš karto atsakytume, jog tikrai ne :).
Nuo Pulau Tioman

Saloje atrandame draugų
Įsigyvenome, susidraugavome su eile vietinių gyventojų. Turime restoranėlį kur nuolat einame pusryčiauti, į kitą visuomet einame ragauti kažko naujo vakarais. Susiradau komandą, su kuria savaitgalio vakarais žaidžiame futbolą bei ratą šio žaidimo gerbėjų, su kuriais žiūrime "Premiership'o", "Seria A", Champions League" varžybas vakarais, ir netgi naktimis :).
Nuo Pulau Tioman
Su vienu "Arsenal'o" gerbėju jau sutarėme jo maža valtele plaukti žvejotį į jūrą kai tik jis turės laisvesnę valandėlę. O ir mūsų bungalow šeimininkas puikus žmogus: visuomet linksmas, bendraujantis, besišypsantis, visus pažįstantis, nesikabinėjantis prie detalių, kartais vaišinantis mus tradiciniais malajų patiekalais.
Nuo Pulau Tioman
Kai paklausiame, galbūt jam sumokėti už jau praleistas naktis, ar gal net į priekį duoti pinigų, tai jis tik numoja ranka, linksmai pasakydamas, jog tai galėsime padaryti paskutinę diena saloje. Vis dėlto nesusilaikėme ir sumokėjome už 10 praleistų naktų. Beje, buvo sunku suskaičiuoti kiek mes jau laiko čia, nes nei laikrodžių, nei kalendorių beveik nenaudojame, net prireikė ant pirštų dienas skaičiuoti :).

Koralų rifas
Vieną dieną skyrėme snorkeling'ui netolimoje Koralų saloje. Aplankėme keletą puikių vietų, kur galėjome ne tik įvairių žuvų prisižiūrėti, bet ir virš koralinio rifo plaukti bei pamatyti vėžlius ir net ryklius.
Nuo Pulau Tioman
Nors tik vienoje vietoje pabuvus, bet pamatytas Malaizijos povandeninis pasaulis nurungė anksčiau matytus vaizdus. Ypatingai, kai saulė prasiskverbia pro žydrą, skaidrų it krikštolas vandenį ir pamatai net giliai esantį grožį.
Nuo Pulau Tioman
Keletą valandų praleidę jūroje, sustojome atsipūsti mažoje salelėje. Kalbama, jog netgi joje, ar kažkurioje gretimoje buvo filmuojama garsioji "Bounty" reklama (na prisimenat, kokosas nukrenta, atsidaro ant balto jūros smėlio, o šalia banguoja žydra jūra ir t.t.), o gal ir nebuvo filmuota:). Smėlis nerealus, baltas, minkštas, atrodytų paimtas į ranką jis ims ir ištirps.
Nuo Pulau Tioman

"Back to reality" siaubas
Vieną rytą, pusryčiaudami aptikome keletą "Time", "Newsweek" numerių. Nutarėme pasiskolinti, paskaityti kas dedasi pasaulyje, grįžti į realybę. Wow...
Nuo Pulau Tioman
Keliaujant Azijoje, ypatingai, Kambodžoje, atrodė, kad Azijos istorija bene pati baisiausia žmogiško žiaurumo atžvilgiu. Tačiau kelias dienas paskaitę kas dedasi "realiame" pasaulyje, supratome, jog niekur nėra rojaus ar kampelio pabėgti. Ta pati JAV ką išdarinėja, kas vyksta Birmoje, Madagaskare, Meksikoje, Lotynų Amerikoje, Prancūzijoje, žodžiu visur. Niekas nėra tobulas, niekur nėra geriau.
Būnant su Kotrynėle čia, atrodo, jog esame rojuje ir visos pasaulinės bėdos kažkur kitoje planetoje. Tik perskaičius visas naujienas pasidarė baisu: kas čia vyksta? Grįšime, kas bus tada. Bet kaip visada, laukti kažko (konkrečiai grįžimo, įsibėgėjimo) visuomet sunkiau nei jau būti kažkokiame sukūryje, pačiam dalyvauti. Kai pats dalyvauji, tuomet gali keisti, nors po truputį, iš lėto.
Praėjus pirmosioms "back to reality" valandoms, kiek nusiraminome, grįžome prie savo knygų, kur tokie pavyzdžiai kaip Terry Anderson'o viską sustatė į savo vietas, parodė daugelį dalykų plačiau...

Štai todėl mes ir negalime atsidžiaugti nedideliu sustojimu kelionės metu, skiriant daugiau laiko sau patiems, savo mintims, kurios banguoja tarsi jūra...
Nuo Pulau Tioman
Nuo Pulau Tioman
Nuo Pulau Tioman
Nuo Pulau Tioman