MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Kinija. Dali

Nusileidę nuo Tiger Leaping Gorge ir saldžiai išsimiegoję, kitą dieną iš Lijiang'o autobusu išvažiavome į Dali. Šis miestelis dažnai lyginamas su Lijiang'u, o skubantys keliautojai pasirenka aplankyti vieną iš šių dviejų vietų. Kiek baiminomės, kad Dali nepravažiuotume, nes autobuso paskutinė stotelė yra miestas Xiaguan, kitaip vadinamas "Naujuoju Dali", o mūsų - "Senuoju Dali". Dėl to mums vis kilo klausimų, pavyzdžiui, ar traukinys išvažiuoja iš Naujojo, ar iš Senojo Dali. Tokius klausimus išsiaiškinti su anglų kalbos nesuprantančiais kinais labai sunku.
Sėkmingai pasiekę Senąjį Dali, pasivaikščiojome, ieškodami, kur apsistoti. Miestą juosia sienos, anksčiau jis buvo Yunnan provincijos sostinė. Pats miestukas gražus, nedidukas, visą jį apvaikščioti galima per porą valandų.
Nuo Dali
Greitai suradome "backpacker'ių" gatvę - kurioje įsikūrę dauguma hosteliukų, jaukių kavinukių ir turistams skirtų parduotuvių. Tokių vakariečiams skirtų gatvelių galima rasti kiekviename bent kiek turistų lankomame Tailando ar Kinijos miestelyje.
Nuo Dali
Čia ir susiradome vietą nakvynei. Keista vieta, matyt prieš keletą metų buvo prabangus viešbutis - erdvus vonios kambarys su vonia (!), plačios lovos, TV ir kiti baldai, kurių paprastai pigiuose hosteliuose nebūna. Kainą suderėjome irgi nedidelę - po 50Y už naktį. Senajame Dali ketinome praleisti dvi naktis. Antrą dieną ketinome išsinuomoti dviračius ir apžiūrėti apylinkes.
Nuo Dali
Mūsų planus pakoregavo susitarimas su vienu tinklalapiu, pagal kurį mes įsipareigojome per tris dienas parašyti 8 straipsnius apie savo kelionę. Jau turbūt pastebėjote, kad mums patinka rašyti, ypač Rytukui ;) Be to, norime šiek tiek užsidirbti pinigėlių, kad atsipirktų kompiuteris, todėl pasiraitojome rankoves ir jau antros dienos vakare nusiuntėme straipsnius redakcijai. Vienas rašėme viešbutuke savo kompiuteriu, o kitas tuo metu "darbavosi" interneto kavinėje. Nuorodas į publikuotus straipsniukus galite rasti dešinėje blog'o pusėje :)
Trečią dieną jau galėjome skirti daugiau dėmesio Senajam Dali.
Nuo Dali
Iš ryto persidėliojome savo daiktus. Dalį jų išsiuntėme į Lietuvą, nes vėl vyksime į šiltus kraštus, todėl šiltų rūbų ir miegmaišių, tikimės, kad nebeprireiks. Papusryčiavę išsinuomojom dviračius ir išvažiavome prie ežero. Deja, kaip ir Lijiang'e, tik išvažiavus pradėjo lyti ir pūsti stiprus vėjas. Vis dėlto numynėm iki ežero, pasivažinėjom po kaimelį. Gražu.
Nuo Dali
Senasis Dali yra didžiulio kalno papėdėje, ir visas tris dienas buvo apgaubtas debesų, o už poros kilometrų švietė saulė. Įdomus kontrastas, gaila, kad nuotraukose ne viską galėjome perteikti, kaip įdomiai tai atrodė.
Nuo Dali
Jau ne kartą rašėme, kad Kinijoje maistas mums labai patinka. Senajame Dali neradome Rytuko taip mėgstamų koldūnų, tačiau skanavome skirtingai paruoštų jautienos, vištienos patiekalų, daug valgėme daržovių. Specialiai paragavome vištienos "gong bao", nes tai buvo vienintelis pavadinimas, kurį prisiminėme iš kinų restoranų meniu Lietuvoje. Skonis panašus, saldokas padažas, nelabai aštru. Skanu. Prie patiekalų dažnai dar užsisakome vietinių keptų arba garuose virtų žalių daržovių. Jos net neturi pavadinimo anglų kalba, meniu paprastai būna pavadintos "green vegetables" arba "local vegetables". Mums jos labai patiko, gaila, kad kitose šalyse jų turbūt neberasime meniu.
Sugrįžę nutarėme pasilepinti ir nuėjom pasidaryti masažo. Rytukui darė viso kūno masažą, tampė, spaudinėjo, sakė, keletą kartą net ašaros ištryško. Bet labai patiko.
Aš pasirinkau veido masažą, o kol buvo uždėtos veido kaukės, masažavo galvą, pečius ir rankas.
Nuo Dali
Fantastiškas masažas. Sumokėjom po 50Y (20Lt.).
Po masažo išskubėjome į Naująjį Dalį, iš kurio naktiniu traukiniu išvykome į Kunming'ą. Perkant bilietus matyt kasininkė mus ne taip suprato, nes pardavė pirmos klasės bilietus, "soft sleeper". Nesiskundžiame, puikiai ir patogiai išsimiegojome keturių minkštų lovų kupe.

Kunming'as - paskutinė stotelė Kinijoje. Vykstame čia tik atsiimti pasų su Vietnamo vizomis, o tada jau važiuosim į Kinijos - Vietnamo pasienį.