MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

Tailandas. Bankokas

Su Katjos pagalba susidarėme keletą maršrutų ir Bankoke. Atsisveikinome, įteikėme pasiimtus suvenyrus (nusipirkome Lietuvos atviručių bei gintariukų - puikios reakcijos, iš šias dovanas gaunančių).
Kuo toliau, tuo labiau įsitikinome, kokia jėga čia yra Khao San Road. Apie jį, pirmą kartą sužinojome po Aurimo rekomendacijos ir perskaitę bei peržiūrėję filmą "The Beach".

Šią gatvę žino visi, sudarytas specialus logistikos maršrutas į jį ir jame. Pačiame oro uoste mus pasisiūlė nuvežti į viešbutį už 1500B, kitoje vietoje už 900B, išėjus iš oro uosto, jau taksi siūlė 450B. Kadangi jie nevežė mūsų už mus dominančią 300-350B sumą, mes įsėdome į autobusą, ir sumokejome po 150B už bilietą. Autobusas iš karto patiko, nes užgrojo Kanye West "Love Lockdown":).
Važiavome greitkeliu: saulė, daug dangoraičių, nėra jų koncentracijos vienoje vietoje, auto kamščiai. Tai pirmieji įspūdžiai apie šį miestą. Autobusas atvežė prie pat Khao San, mus pasitiko turistų gausa, prekeivių jūra.
Susiradome savo viešbutį, skambiu pavadinimu "Marco Polo". Langų nėra, iš čiaupo, karšto vandens imitacija - žodžiu tikrasis "budget" tipo keliautojo hostel'is. Mums tai nesvarbu, nes čia tik miegosime, o kaina 25 Lt už naktį, dar pamalonina.
Pasidėjome daiktus, Kotrynėlė nusnaudė, aš po dušu, ir nėrėme į 25 C laipsnių gatvę. Iš pradžių nieko nesupratome, nei kur eiti, nei kokios gatvės aplinkui. Bet teko išgyventi Venecijos gatvelėse, todėl čia nepražūsime. Tuk tuk'ai nuolat siūlosi pavešti, man tai įdomu pabendrauti. Geriausias būdas jais atsikratyti, kad jau visur buvai kur jie siūlo, arba dar geriau - net nepradėti su jais bendrauti. Kaip susitarę, visi siūlo už 10-20B nuvešti prie didžiausios Budos statulos. Bet tai mūsų nesugundė.
Staiga Kotrynėlė išsprendžia žemėlapio mįslę. Mes klaidingai įvertinome Soi Burratti gatvės išsidėstymą, t.y. viešbutyje sužymėjo mums viena, o pasirodo viskas atvirkščiai. Viskas nušvinta. Laba diena, Bankokai!
Neatsispiriame vaisiams, kurie tirpsta burnoje, o kaina pusės ananaso 70 ct. Iš lėto žingsniuojame pagal LP pasiūlytą maršrutą pesčiomis.
Oho, ką tik pasižiūrėjau į laikrodį, jau beveik 2 val. rašau įspūdžius ir galo nesimato. Šiandien išvykstame iš Bankoko, tad norime dar nueiti į kelias vietas.

Dabar peržiūrėkite nuotraukas, jas kitu prisėdimu aprašysiu, ir pagalvosime, kaip kompaktiškiau viską aprašinėti. Sutariam:)

Miunchenas-Bankokas

Sulaukiame savo lėktuvo, kuris vėluoja beveik valandą. Atsisėdame, pačioje economy klasės eilių pradžioje. Apsidžiaugiame, nes bus vietos kojoms. Tačiau... Iš vienos pusės atsisėda mama talandietė su mažu vaikeliu, iš kitos taip pat, tik vokietė. Oho, tai bus šou naktį:)
Pasirodo vaikai labai bendraujantys, ir mums netgi linksmiau. Susipažįstame su šalia sėdinčia Katja, su mažuojų Finn, keliaujantys pailsėti į Tailandą, kur jau laukia vyras, gydytojas, kartu su jais gyvenantis Šanchajuje. Super, pasidaro įdomu, užduodame vis daugiau klausimų mūsų kaimynei.
Pasirodo, ji buvusi aktyvi keliautoja (backpacker), prieš dešimtį metų apkeliavusi visą Pietryčių Aziją viena. Ir dabar ji yra pamišusi dėl kelionių. Pasak jos, šis regionas tuomet ir dabar labai pasikeitė: tai jau labiau išsivystęs, daugiau orientuotas į verslą, labiau pramoninis.
Pačioje savo kelionės pradžioje, ji sutiko vieną keliautoją, kuri keliavo po pasaulį beveik 1,5 metų ir paklausė: "Na pasakyk, įspūdingiausią vietą, kurią teko pamatyti". Ji paminėjo Vietnamą. Tuomet Katjos lūkesčiai šios šalies atžvilgiu tapo didžiuliai, ji tikėjosi išvysti kažką nerealaus. Tačiau nuvykus, teko pamatyti gražią, tačiau realią šalį. Taip sukelti lūkesčiai neleido iš tikrųjų įvertinti Vietnamo grožio. Todėl ir mums patarė turėti savo nuomonę, nesivaikyti "nerealių" vietovių, nes išankstiniai lūkesčiai gali viską sugadinti.
Klausėme, kaip ji vertina "Lonely planet" (toliau - LP). Tai geras gidas, sekamas daugelio turistų, todėl nereikia stebėtis, jeigu tose vietose sutinkama jų daug. Naudinga tai, jog daug kas jau būna aprašyta, todėl saugiau. Kiti keliautojai, kaip tik stengiasi vykti į dar neatrastas vietas, patys viską aiškintis. Tai daug įdomiau, tačiau reikia prisiimti riziką.
Ji susakė mums keletą jos pačios atrastų, slaptų vietų, kur nėra daug turistų. Jas pasižymėjome, ir stengsimės aplankyti:).

Lauryno patarimų vedini, prieš miegą stiuardesių paprašėme vyno taurę, dar vieną nusipirkome (bet gavosi, kad mokėti nebereikėjo), dar po taurelę konjako ir susiruošėme miegui.
Miegojome neblogai, bet ne tai svarbiausia - ryte jau buvome Bankoke.


P.S. Turime pagirti "Air Berlin" avialinijas. Puikios salygos, personalas, paketas keliautojui. Tokio net neteko matyti skrendant kitomis avialinijomis kelis kartus per Atlantą.

Vilnius-Ryga-Miunchenas

Paskutinę naktį namuose šiek tiek numigome. Atsikėlę baigėme tvarkyti butą ir brolio vežini atsidūrėme oro uoste. Šioje vietoje trumpas nukrypimas. Dar studijų laikais daug krausčiausi iš vienos vietos į kitą. Prieš išvykstant, ruošėme butą nuomai, išsivežėme visus daiktus pas mamą į kaimą. Kai pamačiau, kiek dabar susikaupė daiktų , be kurių galiu gyventi, pasakiau sau, kad sveika keisti gyvenamas vietas, jau vien dėl to, jog atsiranda proga peržiūrėti turimą "turtą", ir kai ko atsikratyti. Grišime į Vilnių, pasivešime turbūt tik gal kokią 1/4 visų jų.
Mano kuprinės svoris 19 kg, Kotrynėlės 9 kg.
Nuo
Susukome kuprines į maišus ir išsiuntėme į Tailandą. Beje, teko savo kuprinę išpakuoti, nes oro uosto apsauga negalėjo nustatyti kuprinėje buvusios gertuvės turinio (ačiū už ją, Andriau). Teko išsiimti, atsukti ir duoti jiems užuosti tikrą škotišką viskį. Pasisiūliau, gal turinį išpilti, bet apsaugininkas pats pagailėjo tauraus gėrimo ir pasiūlė surizikuoti, juk pasak jo: kas nerizikuoja, tas negeria viskio:). Su Kotrynėle nutarėme, jeigu Rygoje ar Miunchene dar kartą patikrins ir mus iškvies apsauga - nesikuklinsime ir išgersime viskį (apie 0,2 l), dėl šventos ramybės:).
Per Vilnių, Rygą ir Miuncheną siekiame Bankoko. Oro uostai bei lėktuvai yra puiki vieta ruoštis kelionei skaitant, apsitariant biudžetą, maršrutus.
Rygos bei Miuncheno oro uostuose dar kartą apsitariame biudžetą, skirsime po 150 Lt dienai (neįskaitantant didžiųjų kelionių traukiniais, lėktuvais, autobusais). Lyginant su kitais keliaujančiais, mūsų kelionių partnerio "Lonely planet" (toliau - LP) ir kitų rekomendacijomis - tai vidutinis biudžetas. Trumpesniam laikui atvykstantys išleidžia daugiau, ilgesniam - mažiau išleidžia per dieną.
Pasidaliname darbus: aš atsakingas už maršrutus Tailande, blog'o rašymą (nenusiminkite, Kotrynėlė Jūsų neapleis puikiais tekstais, arba bent jau įkvėpinės mane:)), Kotrynėlė už biudžeto.
Nuo
Dėliojame mėnesio laiką Tailande, keletos dienų Bankoke. Kontūrus pasiūlė tas pats LP. Dėmesį patraukė mėnesio trukmės "Grand Circuit" maršrutas, prasidedantis sostinėje Bankoke, įtraukiantis buvusią viduramžiais galingą sostinę Aynthaya, Nacionalinį parką Kha Yai, Tailando šiaurės kultūros sostinę Chang Mai, puikiąsias salas Ko Samui, Ko Phan-Ngan, Ko Tao ir žinoma, Ko Phi Phi (gal ir Leonardo sutiksime:)).
Nuo

Po truputį įtikime savo kelione, pradedame suprasti, kad tai realu, ir mes tai darome. Turbūt tai vienas iš šilčiausių ir labiausiai į priekį stumiančių dalykų: savo svajonę, idėja puoselėti, su ja gyventi ir ją įgyvendinti. Gyventi - ją paverčiant realybe, būti čia ir dabar.