MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. kovo 31 d., antradienis

Vietnamas. Da Lat

Po karščių HoiAn'e (apie +35) apsidžiaugėm, kai atvažiavom į Dalat'ą - miestelį, esantį Vietnamo kalnuose, apie 1500m. virš jūros lygio. Vidutinė dienos temperatūra čia +24 laipsniai. Mums pats tas :) Dalat'e dienomis motoroleriu važinėjomės po apylinkes, o vakarais smagiai leidome laiką su vietnamiete Mai Le ir trimis rusais "couchsurfer'iais", Marija, Sergejum ir Aleksu.

Dalat'ą pasiekti nebuvo labai paprasta - kelionė iš HoiAn'o su persėdimu Nha Trang'e iš viso truko beveik 19 valandų. Susiradom viešbutuką (su balkonu, TV ir netgi pusryčiais kainavo tik 8 dolerius!) ir vakarą praleidom ilsėdamiesi prie TV ir knygų.
Dalat'e, kaip ir visur Vietname, labai populiaru važinėtis motoroleriais. Sulaukėm daugybės pasiūlymų iš "Easy rider'ių", kitaip tariant, "gidų ant motorolerių". Su jais gali dieną važinėtis po Dalat'o apylinkes, arba gali pasirinkti keleto ar keliolikos dienų turą, ir taip ant motorolerių apvažiuoti visą Vietnamą. Šios kelionės nėra brangios, vienai dienai žmogui kainuoja apie 50 dolerių. Tačiau mūsų biudžetas yra ganėtinai ribotas, todėl nusprendėm patys išsinuomoti motorolerį, kas kainavo 3,5 dolerio dienai.
Norėjom pabendrauti su vietiniais įdomiais žmogeliais, todėl tą patį vakarą parašiau merginai Mai Le iš couchsurfing.com, gal ji galėtų mus priimti nakvynei arba šiaip susitikti papietauti. Mai pasirodė esanti labai šauni ir draugiška, iškart pasiūlė paskolinti savo motorolerį kitai dienai ir susitikti iš ryto papusryčiauti. Liuks :) per pusryčius sužinojom, kad pas ją jau apsistoję trys "couchsurfer'iai" iš Rusijos, todėl mums vietos nebeužteks, tačiau Mai pasiūlė visiems kartu pavakarieniauti pas ją. Mielai! Sutarėm susitikti vakare.
Tą dieną išsinuomoję motorolerį važinėjomės po Dalat'o apylinkes, kėlėmės keltuvais, grožėjomės Datanla kriokliu.
Taip pat aplankėme "meilės slėnį", kuris dar ironiškai vadinamas "parduotuvių slėniu", nes jame daugybė suvenyrų kioskelių ir kavinukių.
Nors Mai kategoriškai pasakė, kad svečiai neturėtų nieko atsinešti, vis dėlto mes nupirkome porą butelių raudono vyno "Dalat". Vyno kaina juokinga - už butelį mokėjome mažiau nei 6 Lt. Mai namuose mus pasitiko Marija, Sergej'us ir Aleks'as, jie pasisveikino su mumis lietuviškai - "labas" :) Pasirodo, jie Lietuvoje buvę ne kartą, pažįsta pagrindinius mūsų "couchsurfer'ius", o Marija su Aleks'u susipažino Vilniuje. Oho, jie tai keliautojai. Ilgą laiką keliavo po Centrinę ir Pietų Ameriką, dabar Pietryčių Azijoje. Keliauja su pertraukomis, Marija Maskvoje dirbo hostel'yje, o turistams, kuriems hostel'yje vietos neužtekdavo, pasiūlydavo nakvynę savo namuose, taip populiarindama "couchsurfing" klubą. Pasakojo, kad vieną kartą jos mažame bute nakvojo 12 lenkų - ant žemės vietos vos užteko. Turbūt, vaizdelis panašus, kaip mūsų šauni kompanija, kartais 10 žmonių, važiuodavom savaitgaliui pas Rytuką į Rygą, į mažą nuomojamą butą :)))
Vakarienė buvo prabangi - stalo viduryje pastatytame didžiuliame puode visi kartu virėme jūros gėrybes (jų Vietname tikrai netrūksta!), žuvį ir daržoves. Skanumėlis...
Mai pasakojo apie kasdienę Vietnamiečių tradiciją, kad vakarais visa šeima susirenka prie stalo, užsikaičia tokį didžiulį puodą (hot pot) ir verda jame visokius skanumynus, valgo ir (svarbiausia) visi bendrauja.
Smagiai šnekučiuojantis praėjo vakaras, sutarėm kitą vakarą vėl vakarieniauti visi kartu. Kitą dieną vėl išsinuomojome motorolerius, susitikę su Mai ir Aleks'u ketinome dar vieną dieną važinėtis po apylinkes. Mai norėjo pamokyti Aleks'ą vairuoti, tačiau jau už pirmo posūkio paaiškėjo, kad pamoka nesėkminga - radom juos apvirtusius. Gerai, kad viskas baigėsi sėkmingai, vairuotojas atsipirko keletu apsibrozdinimų, o motoroleris - keletu įbrėžimų. Nusprendėme, kad motorolerių tą dieną pakaks ir išsiskirstėme. Mes su Rytuku pasivaikščiojom po Dalat'ą, ežerėlyje paplaukiojom su vandens dviračiais.
Vakarop su naujaisiais draugais susitikome turgelyje, nusipirkom produktų vakarienei.
Šį vakarą visi kartu gaminome salotas, tofu ir vištieną kokoso piene. Viskas buvo taip skanu! Dar vienas vakaras šaunioje kompanijoje.

Kitą rytą autobusu išvažiavome į Ho Chi Minh'o miestą, kurį visi nuo senų laikų vadina Saigonu.