MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. birželio 5 d., penktadienis

Indonezija. Danau Toba

Ir štai mes jau savaitę laiką leidžiame Sumatroje, Danau Toba. Daug skaitom, žaidžiam stalo tenisą, pulą, badmintoną, šaškėmis, skaniai valgom ir tinginiaujam :) O vakarais žiūrim filmus ir klausomės viešbutuko personalo koncertų.
Nuo Danau Toba

Už nakvynę mokame po 3 $
Po jau įprastos 6 valandų kelionės apgriuvusiais mikroautobusais, vairuotojas mus išlaipino Parapat'o miestelyje prie kelto į Samosir salą. Pernelyg nenustebome, kelte sutikę iš to paties Berastagi'o atvykusius Peterį ir Robą, su kuriais Rytukas prieš porą dienų lipo į didįjį Sinabung'o ugnikalnį. Peteris ir Ronas tą dieną pasirinko paprastesnį būdą važiuoti - patogų turistinį mikroautobusą, kuriuo važiuoti truko beveik tiek pat laiko kaip ir mums su 2 persėdimais, bet kainos skirtumas už tokį komfortą tikrai nemažas - jie mokėjo po 20$, mes po 3,5$... maloniai nustebino, kai pastebėjom, kad už kelionę iš mūsų vairuotojas paprašo ne daugiau, kaip iš vietinių. Kelte taip pat mus pasitiko keletas viešbutukų saloje "atstovų", siūlančių apsistoti vienoje ar kitoje vietoje.
Nuo Danau Toba
Pasirinkome apsistoti "Bagus Bay", tačiau nuvykus paaiškėjo, kad nėra pigesnių kambarių (po 3$), o tik brangesni (po 7,5$). Na jau tiek nemokėsime :) Šalia "Liberta homestay" pasiūlė puikų kambarį tradiciniame "Batak" stiliaus name, didžiulę jaukią palėpe už 5$.
Nuo Danau Toba
Peteris ir Robas taip pat apsistojo "Libertoje", vakare visi kartu su australų pora ir kitais britais skanavome puikaus maisto. Įdomu, kad "Libertoje" darbuojasi tik 4 vyrukai: šefas mr.Moon ir dar 3 vaikinukai (pastarieji per mėnesį uždirbdami po 50$). Paprastą, bet labai skanų maistą taip pat ruošia jie patys, gal dėl to taip ir skanu viskas? :)

Naktimis namuose apsilankydavo žiurkės
Pirmą naktį miegojom nekaip, o dėl visko kaltos žiurkės, kurios visą naktį krebždėjo už sienos. Naktį prisižadėjome, kad ryte ieškosim kito kambario, bet ryte vėl pasidžiaugėm jaukiu kambariu, didele terasa, kurioje taip smagu skaityti, todėl likome dar nakčiai. Tačiau kitą rytą jau nebeiškentę ir neišsimiegoję persikraustėme į jau minėtą "Bagus Bay". Nors kambariai ten ir pigūs, tačiau maistas žymiai brangesnis ir neką geresnis, todėl pietauti ir vakarieniauti eidavom į "Libertą", o pusryčiams atradom kepyklėlę, kurios savininkė vokietė, tai kas rytą skanaudavom šviežutėlę duoną su sviestu ir sūriu, paprastą europietišką maistą, kurio labai pasiilgom...
Nuo Danau Toba

Filmai, filmai, filmai...
Vieną dieną apvažiavome salą motoroleriu, gražu - tamsiai mėlynas ežeras, "Batik" stiliaus namai, žali kalnai, tolimoje stūgsantys tie patys du Berastagi'o ugnikalniai ir vaikai, šaukiantys "hello" ir "photo".
Nuo Danau Toba
Nuo Danau Toba
Nuo Danau Toba
Nuo Danau Toba
Kitomis dienomis keletą kartų apėjome tuo pačiu maršrutu nedidelį salos iškyšulį Tuk tuk'ą, kuriame esame apsistoję. Veikti čia daugiau tikrai nėra ką, bet poilsiui vieta tiesiog ideali. Nekaršta, gražu, ežeras šalia, puikus maistas, smagi kompanija, daug knygų nuomos punktų, viešbutukuose galima pasirinkti iš daugybės DVD filmų, taip pat "Bagus Bay" gali kiek nori žaisti pulą ir badmintoną, o "Libertoje" - stalo tenisą ir šaškėmis. Tą ir darėme :)
Nuo Danau Toba

Buvusi salos šlovė
Prieš 10 ir daugiau metų Samosir sala ir ypač Tuk-tuk'as buvo labai populiarūs tarp keliautojų po Pietryčių Aziją, netgi girdėjom, kad garsieji "Full moon" vakarėliai, dabar kas mėnesį sutraukiantys tūkstančius žmonių į Tailando Ko Pha-Ngan salą anksčiau vykdavo Tuk-tuk'e, tačiau dėl cunamio ir politinių neramumų dabar tiek ši vieta, tiek apskritai visa Sumatros sala sulaukia ženkliai mažiau lankytojų nei anksčiau.
Nuo Danau Toba
Tuo galėjome įsitikinti, paskaitinėję 1999m. leidimo "Lonely Planet", kur Tuk-tuk'o žemėlapyje sužymėta virš 20 vietų, kur rekomenduojama apsistoti, o naujame leidinyje tik apie 10. Tuk-tuk'o gyventojai, matyt, vis dar negali susitaikyti su sumažėjusiu turistų srautu ir vis dar laukia naujo antplūdžio, nes vaikščiodami matėm daugybę tuščių, bet veikiančių viešbutukų, restoranų, suvenyrų ir maisto parduotuvėlių su apdulkėjusiomis prekėmis, kurių galiojimo laikas seniai pasibaigęs.
Nuo Danau Toba

Kokosų karalienė
Tuk-tuk'as atgyja sekmadieniais, kai jį užplūsta studentai ir moksleiviai iš aplinkui esančių didesnių miestų. Jų tikslas - pakalbinti čia esančius turistus, užduoti jiems keletą atmintinai išmoktų klausimų ir taip "praktikuotis" anglų kalbą. Būtų visai smagu, bet kai iš eilės užkalbina keliolika tokių moksleivių grupelių, o po to dar kiekvienas atskirai nori nusifotografuoti, tai norisi greičiau ištrūkti iš to būrio :)
Nuo Danau Toba
Bevaikščiodami dar atradome vieną nuolat besišypsančią moteriškę, pas kurią vėliau vis užeidavom atsigerti ir suvalgyti ką tik nuo medžio nuskintų kokosų, saldžių ananasų ir bananų. Jos vyras dirba netoliese esančiame viešbutyje jau 22 metus, jie turi 5 vaikus, iš kurių 3 studijuoja Medan'e, o du dar mažiukai laksto aplink. Už vaikų studijas kasmet tenka mokėti 1800$, kas jau ir mūsų akimis atrodo labai daug. Tačiau moteris labai džiaugiasi nauju prezidentu, kurio dėka mažesniems vaikams mokslas mokykloje iki 6 klasės nemokamas. Už vyresnių vaikų mokslus sumokėti teko pasiimti paskolą, tačiau moteris tikisi, kad netrukus vaikai baigs studijas ir jau tada abu su vyru galės išeiti į "pensiją" - išlaikys vaikai.
Nuo Danau Toba

Už valandos išvykstame į Karolio ir Editos išgirtąjį Bukit Tinggi...
Nuo Danau Toba