MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. birželio 15 d., pirmadienis

Indonezija. Jakarta

Bandome ieškoti to unikalumo, tačiau tepamatome didžiulį skurdą nužengus nuo pagrindinių gatvių, purviną, net juodą upę pilną šiukšlių, vietoje žuvų. Jokių žinomesnių istorinių reliktų, išskyrūs unikalią, nuostabią, nepakartojamą, legendinę, šarmišką - "Botavia" kavinę. Štai čia perlas Jakarta'os centre!
Nuo Indonezija. Jakarta

Lietuvių desantas

Sėdime su atvykusiais mūsų draugais Milda ir Martynu Jakartos oro uoste, laukiame skrydžio į Yogya (Yogyakarta) - Indonezijos kultūros sostinę. Skrendame, nes taip greičiau, o kaina tokia pat kaip autobuso bilieto. Kažko laukiant, smagu rašyti, ypatingai blog'ą:).

Iš oro uosto už 2 USD
Priminsiu, kad į Jakarta atskridome iš Sumatros Padang'o, kuriame visiškai neužsibuvome važiuodami į oro uostą. Prisiminėme mūsų pirmąjį skrydį į Indoneziją, Medan'ą. Apima nerimas - kokia mus pasitiks šalies sostinė sutemose? Negi ir vėl apipuls dešimtys vairuotojų, norės pavežti, sakys išsigalvotas kainas, nežinia kur nuveš, vėl matysime daugybę žmonių gatvėse atrodytų vaikščiojančių be tikslo, daug šiukšlių?.. Svarbu nusigauti iš oro uosto į miesto centrą, viešbutėlį, o iš ten kitą dieną pradėti sostinės tyrinėjimus.
Nuo Indonezija. Jakarta
Lėktuvas nusileidžia, laukiame išlipimo, žinome, jog kažkur šalia oro uosto turėtų važiuoti baltas "Damri" autobusas, vežantis iki pat miesto centro, traukinių stoties Gambir - mums čia ir reikia. Tačiau "LP" parašyta, jog paskutinis autobusas vyksta 6.30 pm, tad mes jau pavėlavome į jį. Nusiteikiame blogiausiu atveju sumokėti 15 USD už taksi, dėl viso pikto, tačiau dar viltingai paklausiame mūsų kaimynės (nekalbančios angliškai) ar ji taipogi vyksta į Gambir stotį "Damri" autobusu. "Taip", ji atsako, ir mes jau žinome ko iš akių nepaleisti kelyje iš uosto. Sekame ją eidami tarsi viščiukai paskui vištą, kol ji su šeima išeina ir atsistoja į eilę laukti autobuso. Vienas, du, trys, štai ir mūsų išsigelbėjimas! Sėdame, sumokame po 2 USD už bilietą ir atsipalaidavę važiuojame gražiomis Jakarta gatvėmis, modernūs pastatai, platus mokamas greitkelis, panašiai kaip Kuala Lumpur'e. Viduje groja vietinis karaoke ir mes matydami žodžius garsiai su visais dainuojame.
Nuo Indonezija. Jakarta
Pasiekiame stotį, sėdame į gražų taksi, sumokame 2 USD ir mus atveža iki Jakarta'os Khao San gatvės - Jalan Jaksa. Šeštadienis, žmonių daug, viešbutėliai kai kurie užimti, išsirenkame mums patikusį už 8,5 USD nakčiai. Suvalgome vaisių, paskaitome ir miegoti.

Perlas modernioje sostinėje
Dabar kiek stabtelkite skaitę. Jums tai panašu į Indoneziją? Jums įdomus toks vaizdelis? Mums tai tikrai NE!!! Mes norime tikros - sumatriškos Indonezijos, o Jakarta kažkoks moderniosios Azijos megapolis: gražios gatvės, verslo centrai, tvarkingas eismas, net sustojama degant įsižiebus raudonai šviesai, vakarietiškas maistas, nedaug gatvės pardavėjų, visi korektiški, "Manchester United" kavinė ir pan. Kažkoks dirbtinumas, žinant kas vyksta toje pačioje Indonezijoje, Sumatroje. Bandome ieškoti to unikalumo, tačiau tepamatome didžiulį skurdą nužengus nuo pagrindinių gatvių, purviną, net juodą upę pilną šiukšlių, vietoje žuvų.
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Jokių žinomesnių istorinių reliktų, išskyrūs unikalią, nuostabią, nepakartojamą, legendinę, šarmišką - "Botavia" kavinę. Štai čia perlas Jakarta'os centre!
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta

Lietuviška duona ir medus
Štai ir kitas perlas už keletos valandų: vykstame pasitikti mūsų Lietuvos dalelės, Martyno ir Mildos. Laukiame jų nekantriai oro uoste, atskrendančių prabangiomis "Emirates" avialinijomis. Valio! Susitikus, nebereikia jokio išorinio Jakarta'os šarmo, mes jį patys galime susikurti:). Alus ir masažas, tokia neplanuota pirminė programa. Jų atvežta juoda lietuviška duona, medus, keli žurnalai mums didžiulis turtas ir desertai; valgysime juos iš lėto ir mėgausimės:).
Nuo Indonezija. Jakarta
Pusryčiai "Botavia" kavinėje, aplinkoje, kur šimtametę istoriją patvirtina įžymybių nuotraukos, kavinei adresuoti tekstai sustiprina šventinę nuotaiką - vieni įspūdingiausių (šimtai legendų stebi mus nuotraukų pagalba, kai dedamės šviežius vaisius į burną ir gardžiai kramsnojame).
Nuo Indonezija. Jakarta

Išėjus į lauką mus supa palmės ir senieji kolonialistinio tipo pastatai, tai suteikia šarmo ir nuostabų jausmą. Gerai anksti keltis. Pavalgome pietus ir mes jau oro uoste. Iki, Jakarta.
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta
Nuo Indonezija. Jakarta