MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. vasario 23 d., pirmadienis

Kinija. Yangshuo. Apie skaniausią maistą kelionės metu. Trumpai

Jau 18 val., tad liko viena valanda iki išvykos žvejoti su kormoranais. Kotrynėlė nuėjo į turgelį pasidairyti, o aš turėjau valandą pavalgymui. Buvo keletas restoranėlių pasirinkimui. Tačiau nei į vieną nesinorėjo eiti, tikėjausi surasti kažką naujo. Keletą gatvelių apvažiavau dviračiu, o ten tik nuodobūs turistiniai restoranai, su taro durų stovinčiomis kinėmis, puikiai kalbančiomis angliškai, kviečiančiomis į vidų ir dirbtinai besišypsančiomis. Nuobodu.
Apvažiavau dar keletą gatvių, ir ten nieko įdomaus. Įsukdamas į vieną gatvelę nutariau, jog eisiu į pirmą pasitaikiusį restoranėlį, kur valgys tik vietiniai kinai. Man pasisekė, po keletos mynimų, dešinėje pusėje buvo statinys tarp namų, primenantis garažą. Pilnas vietinių kinų, sėdinčių ant mažučių kėdučių prie mažų stalų. Įdomu! Prirakinau prie durų dviratį. Įėjau. Kinai kiek nustebo, nusekė žvilgsniais (nieko naujo, jie taip dažnai daro). Kažkas panašaus į savitarną. Prieinu prie langelių, kur maistą ruošė keletas virėjų. Prie jų padėta daugybė įvairių daržovių, žalios mėsos dubenėlių ir dar kažko, į ką stengiausi nežiūrėti ir net nenoriu spėti kas ten buvo. Šalia puodas ryžių. Ką daryti?
Pastovėjau keletą akimirkų. Šovė mintis, kad tai savitarna ir galbūt nereikia laukti kol kažkas kažką paduos, bet tiesiog įsidėti ryžių, daržovių. Taip ir padariau. Šiuo momentu lyg iš nežinia kur atsirado jaunutė kinė, kuri paklausė ar nereikia pagalbos. Oho – dar ir kaip reikia! Ji pasakė, kad reikia pasirinkti keturias skirtingas daržoves, mėsą, jeigu nori čili pipirų, tuomet paduoti virėjai, kuri viską apkepa. Atskirai įsidėti ryžių. Patiekalas kainuos 6Y.
Ačiū jai. Padarau viską pagal instrukciją. Supilu pasirinktus ryžius atgal į puodą, pasirenku piltutėlę lėkštę daržovių, mėsą, čili pipirų padažo ir paduodu. Į kitą lėkštę pasiimu ryžių. Einu atsisėsti prie vieno iš 6 staliukų, su miniatiūrinėmis kėdutėmis. Pro mane eina gyventojai, dažnas užeina pasiimti maisto. Supratau, kad į labai gerą, nebrangų vietinį „maisto garažą“ papuoliau. Po keletos minučių atneša ryžius, apkeptas daržovemis su mėsa. Nežinodamas ko laukti, pradedu valgyti.
Nesitikėjau, bet maistas labai lengvas ir be galo skanus. Taip, turbūt tai skaniausias patiekalas kurį valgiau kelionės metu!
Šalia prisėda jauni kinai. Nekalba angliškai, bet gestų kalba išsiaiškiname, kad man patinka kerpšinis, o jie žaidžia stalo tenisą. Dar prie kito stalelio atsisėda australas. Jis backpacker'is, lankęsis ir Lietuvoje. Iš viso, jis jau yra apkeliavęs 109 šalis. Wow!

Būtinai čia atsivesiu Kotrynėlę rytoj.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveiki, mielieji :) smagu vakar buvo vartyti 15 min. ir skaityti, kad Rytis ir Kotryna pristato, ka galima nuveikti Bankoke su 15 Lt :) Buckiai abiem :*

Anonimiškas rašė...

Brangieji mūsų, dziaugiamės Jūsų patirtais įspūdžiais. Jusu nuotraukų ir komentarų laukiame kiekvieną dieną, tai tampa kaip ir malonus kiekvieno vakaro (niu kas gal ne kiekvieno :))užsiėmimas.
Kotrynėle greičiau sveik ir daugiau nesirk...turbūt Rytukas gerai tavimi nepasirūpino!Kaip ten yra Ryti? :)
Bučkiai Jums dideli nuo kaimynų is Antakalnio

Anonimiškas rašė...

Mieli kaimyneliai, viskas liuks, Rytukas manim pasirupino ir jau pasveikau :)
jis nupirko kazkoki vietini vaisiu, is kurio daroma arbata nuo kosulio.
tikiuosi Jums gerai sekasi ir jau netrukus Jusu svajone prades pildytis ;)

buckiai!

Anonimiškas rašė...

kazkas panasaus i wok to walk.
jau ir Lietuvoje toks veikia, tai kai grisit - galesit ir LT tokia atrakcija tureti.
kaina aisku bus kita, ir tikriausiai produktai ne tokie.
ir kinieciu tikrai nebus. ir bagpackeriu veik nebus.
:)
dziaugiuos uz jus :)
Aurimas

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
gal būtų galima gauti aprašymą arba nuorodą žemėlapyje, kaip pasiekti šį garažiuką? :)
Labai norisi apsilankyti

Kotrynėlė rašė...

Labas, jau keletas metu praejo, tikrai nebeprisimenam... smagiu ir skaniu ispudziu!