MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. sausio 2 d., penktadienis

Kaip gimė kelionės idėja ir tikslas

Viskas prasidėjo 2007 metų pradžioje...

Vieną vakarą gurkšnojome juodą arbatą su medumi. Kalbėjome apie įvairius dalykus, kai netikėtai mus aplankė knygose plačiai aprašyta, daugelio išsvajota, tačiau tuo pat metu ir labai bauginanti idėja: KELIAUTI APLINK PASAULĮ!

Kadangi tikime, kad konkreti idėja ateina tik tuomet, kai esi jai pasirengęs, nedvejojome. Vieningai priėmėme sprendimą, kad po dviejų metų išvykstame.


Ko norime iš šios kelionės? Klausimas labai paprastas. Tai pažinti pasaulį ir save pasaulyje.

Mums nėra svarbiausia kokias šalis, o tuo labiau, kokius pastatus pamatyti. Svarbiausia viską išgyventi bei pajausti.

Esame tvirtai įsitikinę, kad po daugelio metų, kai gersime tokią pat gardžią juodą arbatą su medumi, džiaugsimės...



P.S. Pasinaudodamas proga, papasakosiu apie metodą, padedantį priimti labai sunkius sprendimus. Apie jį pirmą kartą sužinojau perskaitęs vieną puikiausių knygų "Amazon.com: Svaiginančios sėkmės istorija". Pagrindinis herojus Jeff Bezos turėjo puikų darbą IT bendrovėje, tačiau daugelio nesuprastas paliko jį ir nutarė pradėti savo verslą. Kai reikėjo priimti šį sprendimą, jis praplėtė laiko supratimą ir į save pasižiūrėjo iš ateities, t.y. save įsivaizdavo esantį 80 metų. Jeigu lieka darbe: jis yra viskuo aprūpintas, samdomas darbuotojas; tačiau jeigu ryžasi priimti sunkų sprendimą, jis rizikuoja, ir galbūt įgyvendina savo svajones, išsilaisvina, kuria ir gyvena. Pamatęs šiuos du paveikslus, jis momentaliai pasirinko pastarąjį.

Komentarų nėra: