MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Tailandas. Pataja

Prieš vykdami į Tailandą, lietuviškų kelionių agentūrų tinklapiuose pažiūrėjom, į kokias jau suorganizuotas keliones siūloma vykti mūsiškiams. Be abejo, beveik visos agentūros porą dienų siūlo praleisti Bankoke ir keleta dienų arba porą savaičių pailsėti paplūdimiuose. "Egzotiškasis Tailandas" - siūloma nuvykti į Kanchanaburi, kur buvome prieš savaitę, pamatyti krioklius ir pajodinėti ant dramblių. Poilsiui daugiausia siūlomas kurortas Pataja (Pattaya) ir Puketas (Phuket). Į Patają kelionės yra pigiausios, nes šis kurortas netoli nuo Bankoko, tiesiai iš oro uosto autobusu galima nuvykti per 2 valandas. Iš kolegės girdėjau, kad Tailande ji pasibaisėjo vakariečiais vyrais, į Tailandą vykstančiais tik dėl pigių merginų, kitaip sakant, sex-turistų. Net neabejoju, kad mano kolegė šį įspūdį susidarė būtent Patajoje :) Virš trijų savaičių lankėme skirtingas Tailando vietas - miestus, kurortus, salas, buvome ir garsiajame Bankoko Patpong kvartale (panašu į Amsterdamo "raudonųjų žibintų" kvartalą), tačiau tik Patajoje akivaizdžiai pamatėme šią Tailando pusę.
Knygoje "Thailand: confidential" rašoma, kad apytiksliai Tailande sekso industrijoje darbuojasi 300 - 500 tūkst. moterų, vyrų ir "katoe"(bendras žodis transvestitams, transseksualams ir pan.). Patajoje gatvėse, baruose, restoranuose matėme daugybę porelių, pvz. 60-metis vakarietis ir smulkutė 20-metė (o gal 15-metė?) tailandietė. Net pikta stebėti, ką pinigai gali čia.
Vakare pagrindinėse Patajos gatvėse atsidarė šimtai barų, į kuriuos kvietė užeiti menkai apsirengusios merginos (o gal "katoe"?)
Viename klube apsilankėm ir mes, jis buvo gana padorus, nors ir jame prisižiūrėjome smagių vaizdelių :)
Bendrai Pataja yra nemažas miestas, iki artimiausio paplūdimio - keletas kilometrų (mes nevažiavom), labai tinkamas sex-turizmui arba vienam vakarui - tiesiog akis paganyti :) savo "Lonely planet" gide perskaitėm, kad Pataja labai populiari tarp turistų iš Rusijos ir Rytų Europos - galim tai patvirtinti. Gatvėse daug rusiškai kalbančių žmonių, restoranuose galima gauti meniu rusų kalba, kelionių agentūrose galima gauti informacijos rusų kalba. Vakare viename bare netgi girdėjome rusišką muziką :) Kitur Tailande rusų kalbos negirdėjome.
Mes tikrai nerekomenduojam į Patają vykti porai savaičių atostogoms. Tailande yra daugybė gražių vietų, mes per 3 savaites aplankėm tik keletą iš jų ir esame tiesiog sužavėti!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nu ka feministe boba gali tame suprasti...

vyt rašė...

pattaya pattaya puin love u mak mak.. tony`s, hollywood, marine disco..