MES JAU NAMUOSE! :)

MES JAU NAMUOSE! :)
Vienos kelionės prasidėjusios 2009-01-12 Vilniuje, vienas etapas baigtas 2009-07-03 Kaune. Visi aprašymai, visos nuotraukos Jūsų dėmesiui:)

2009 m. sausio 2 d., penktadienis

Kelionės kontūrai - kokius klausimus sau atsakėme

Ruošiantis kelionei, apsisprendžiant dėl biudžeto, maršruto atsakėme sau į sekančius klausimus:

Ar norime visą pasaulį apkeliauti?
Ne. Tam nepakaktų net metų, reikėtų daugybės pinigų, vienoje vietoje galėtume sau leisti apsistoti labai trumpam, pasidaryti kelias nuotraukas ir lėkti jau į kitą tašką.
Mums labai įstrigo vienos keliautojos parašyti žodžiai, kad metus laiko lankant gražiausias pasaulio vietas - jos vėliau atsibosta. Pradedi nebevertinti grožio, norisi tik greičiau viską aplankyti, užsidėti pliusą ir lėkti toliau. Šito mes patys labai norime išvengti, todėl nutarėme nedaryti "mišrainės", bet pasirinkti vieną regioną.

Jei ne, tuomet kur keliauti?

Pietryčių Azija (galbūt ir Kinija). Nes daug ką įvertinus, žinoma ir klimato, kokybės, kainos santykį - šis regionas nepralenkiamas (pagal mūsų skaičiavimo metodiką).

Kiek laiko keliauti?
Keliauti metus - mums tai ganėtinai simbolinis laiko tarpas. Įvertinus biudžetą ir norus, keliausime galvoje turėdami pusės metų laikotarpį.
Kiek reikia pinigų?
Priklausomai nuo keliavimo tipo ir aplankomų šalių skaičiaus, mėnesiui reikia skirti nuo 2.000 Lt iki 15.000 Lt. Tokią
informaciją susirinkome iš keliautojų. Žinoma, viskas labai priklauso nuo poreikių, bet ribos aiškios.
Prieš krizę galėjome skirti po 50.000 Lt kelionei, dabar investuosime po 20.000 Lt.

Dienai skirsime apie 50 - 60 USD (30.000 Lt/180 d), iš jų apie 20 - 25 USD nakvynei, kitus, maistui ir kitoms reikmėms. Dalyvaujame Hospitality Club bei Couch Surfing bendruomenėse, todėl už dalį nakvynių nemokėsime. Apie 10.000 Lt skirsime kelionėms iš vieno taško į kitą.

Ką norime pamatyti?
Vietinius žmones, jų kasdieninį gyvenimą, save šalia jų, gamtą, įvertinti vietinio verslo galimybes gyvuoti Lietuvoje. Nenorime lankyti daug aprašytų vietų: pamatysi, padarysi nuotrauką - na ir kas?
Ko norime iš kelionės?
Pažinti pasaulį ir save pasaulyje, vienas kitą, patirti naujų dalykų, emocijų, prisikaupti jėgų ir drąsos...

Komentarų nėra: